Wij blijven open tijdens het bouwverlof. Zomeracties tijdens Congé Rénové.

Vanuit onze winkel heb je toegang tot een professionele houtzagerij, geautomatiseerd platenmagazijn, een uitgebreid aanbod kwalitatief hout- en plaatmateriaal en nog zoveel meer voor jouw meubelontwerp op maat. Zelf maatwerk ontwerpen en plaatsen was nog nooit zo eenvoudig als bij Woodtex.

Van leek tot professionele schrijnwerker, bij Woodtex bouw je op meer dan 60 jaar ervaring in hout- en interieurontwerp op maat. Doe beroep op onze interieurarchitect en ervaren personeel voor jouw meubel op maat. Met jouw design en ons vakmanschap bestel jij snel en eenvoudig jouw bouwpakket voor je meubel op maat of zaagopdracht.

Platenstudio

Jouw design in hout

Droom jij al lang van meubels op maat en kan je die prima zelf plaatsen? Dan ben je in de platenstudio van Woodtex aan het juiste adres. Ontwerp samen met onze interieurarchitect jouw maatwerk en ontvang een meubelpakket op maat.

 

Houtzagerij

Hout in al zijn vormen, op maat

Snel en correct gezaagd plaatmateriaal, latten of hout op maat nodig? De zagerij van Woodtex zaagt hout (rechthoekig en vierkant) op maat dankzij onze twee zaagmachines.

Graag je eigen hout laten zagen? Dat kan in principe ook. Lees hieronder verder.

Budgetvriendelijk maatwerk vanuit onze Platenstudio

Op zoek naar de perfecte indeling op maat van jouw ruimte en een perfecte match met je interieur? In onze Platenstudio kan je zelf een kast of meubel op maat ontwerpen. Voel, test en vergelijk alle mogelijke materialen dankzij onze uitgebreide stalencollectie. Aan de hand van een schets en afmetingen ga je samen met onze interieurarchitecte aan de slag voor jouw maatwerk. Wij helpen je zelf je maatkast of meubel ontwerpen. In onze nieuwe productiehal en atelier, het kloppende hart van Woodtex, vervaardigen onze ervaren schrijnwerkers jouw meubelontwerp.

Onze productiehal en atelier in detail:

 • Geautomatiseerd platenmagazijn
 • 4 automatische opdeelzagen
 • 2 kantenverlijmers
 • CAD-gestuurde CNC-machine
 • Persmachine
 • Paneelzaag
 • Verticale freesmachine

Ontdek de werking van onze platenstudio

Hoe werkt de platenstudio?

In de Platenstudio ben jij de ontwerper van je eigen droommeubel. Test, voel en vergelijk de verschillende plaatstalen, houtsoorten en andere afwerkingsmogelijkheden. Jouw ontwerp in jouw stijl én binnen je budget. Onze interieurarchitecte begeleidt je gratis door elke keuze.

Stalen platenmagazijn woodtex

1. Zelf eenvoudig meten

 • Meet nauwkeurig de plaats waar jouw maatwerk, -kast of -keuken komt. 
 • Neem foto’s van de ruimte voor persoonlijk advies
 • Teken alvast uit hoe jouw droomontwerp eruit ziet: indeling, kleur, type hout, afwerking? Jij kiest. 
 • Download de pdf hier onderaan voor jouw design en noteer zorgvuldig alle afmetingen. Zelf geen goede tekenaar? Geen enkel probleem, met foto’s en een schets helpen we je ook graag verder.

Tips over het correct opmeten van jouw ruimte of meubel lees je hier.

2. Bezoek onze Platenstudio

Breng een bezoek aan onze Platenstudio in de winkel en neem je ingevulde document mee. Je hebt geen afspraak nodig, dus kom gerust spontaan langs op de Boomsesteenweg in Wilrijk.

platenstudio woodtex

3. Professioneel advies en begeleiding

Samen met onze interieurarchitect teken je alles uit voor jouw design zoals meubelpanelen op maat. Van houtsoort tot tekeningen of afwerking, de Platenstudio is de perfecte plek voor de realisatie van jouw droomdesign.

4. Bestel je maatwerk.

Onze maatwerk-specialisten gaan aan de slag in ons geautomatiseerd plaatmagazijn en creëren een assemblagepakket volledig op maat van jouw kast, dressing, keuken of andere maatwerkkasten.

5. Afhalen en makkelijk zelf monteren/plaatsen

Je wordt verwittigd zodra je bestelling klaar is. Wij leggen jouw maatwerk klaar. Iedereen kan onze kasten monteren, professionele handige harry of niet. Opgelet, Woodtex helpt je niet bij het plaatsen.

We staan je graag bij met raad en tips, zoals in ons Dossier Maatwerk.

Bouwpakket woodtex meubels op maat

Onze maatwerk-merken

Hout en plaatmateriaal op maat dankzij de Woodtex zagerij

Bij Woodtex’s zagerij worden plaatmateriaal en latten gezaagd volgens jouw afmetingen. Je kiest de gewenste materialen in de winkel en neemt ze mee naar de zagerij, samen met een invulformulier met de benodigde afmetingen en aantallen. Kleine opdrachten voeren we meestal onmiddellijk uit, voor grote opdrachten plaats je best (vooraf) een bestelling. Wil je je eigen hout laten verzagen? Klik dan hier.
Dit kan enkel tijdens de openingsuren van de zagerij en niet op bestelling.

Zaagwerk met afplakwerk, speciale of grote bestelling?

Zaagopdrachten met afplakwerk of op bestelling hebben enkele specifieke vereisten die je hieronder vindt. Voor een vlotte en snelle afwerking van jouw opdracht raden we je aan om je vooraf goed in te lezen hieronder. Zo kan jij snel verder klussen.

AFPLAKWERK

Vul de volgende lijst in en mail het excel bestand naar woodtex@woodtex.be. Indien gewenst, overlopen we in de winkel samen jouw specificaties. 

platenmagazijn hout

Bestelling

 • Er wordt een voorschot van 30% gevraagd bij bestelling, en je ontvangt een melding zodra je bestelling klaar is.
 • Breng zeker je ingevulde lijst voor zaagwerk mee. Aan de verkoopbalie gieten we je afmetingen in een rekenprogramma waarmee we bepalen hoe we de platen het efficiëntst verzagen. Goed voor de natuur en interessant voor jouw portemonnee!

JE EIGEN MATERIAAL LATEN ZAGEN

Breng je zelf je hout mee om te verzagen? In principe kan je voor het verzagen van eigen materiaal bij Woodtex terecht, indien het op een veilige en correcte manier kan gebeuren. Voor meer informatie en voorwaarden verwijzen we je graag naar onze veelgestelde vragen.

Offerte aanvragen of meer info nodig?

Ken je graag vooraf de prijs van jouw zaagopdracht of heb je nog specifieke vragen over jouw zaagwerk op maat, dan kan je een offerte vragen aan onze balie of via woodtex@woodtex.be. Ook voor andere vragen kan je terecht bij de infobalie.

Scroll naar boven