Stijlvol massief parket van de bovenste plank

Wie houdt van massief parket, kan rekenen op onze collecties in eik, merbau of bamboe. Van lamel op kant tot blokparket: bij Woodtex vind je alles voor een stijlvol interieur, inclusief tips voor onderhoud.

Het verschil tussen samengesteld en massief parket

Wie parket wil leggen moet de keuze maken tussen een samengestelde of massieve parketvloer. Eenmaal het op de grond ligt is er nauwelijks verschil te merken tussen beide parketten. Toch zijn er wel degelijk heel wat verschillen tussen beide vloeren.

Massief parket is gemaakt van planken uit massief hout en wordt al erg lang gebruikt. De bovenste laag van samengesteld parket is ook altijd massief, het verschil bevindt zich onder de toplaag. Daar bevinden zich twee andere houtlagen die haaks op elkaar geplaatst zijn. Die lagen zijn vaak gemaakt van hout van naaldbomen of plaatmateriaal, bijvoorbeeld multiplex of geperste houtvezel.

Het voordeel? Samengesteld parket is stabieler en de werking is kleiner dan bij massief parket. Het voordeel van massief parket is dan weer dat het meer en beter geschuurd kan worden.

Toepassingen van massief parket

Je kan op verschillende plaatsen in de woning stijlvol parket plaatsen. Enkele voorbeelden:

  • Op zolder
  • Massief merbau of bamboe past ook perfect in de badkamer; deze houtsoorten kunnen tegen water
  • In de gang

Waarom massief parket de juiste keuze is voor jouw vloer

Er zijn heel wat troeven waarom massief parket ideaal is voor in jouw woning:

  • Je hebt geen ondervloer nodig, wel moet de parket verlijmd worden, anders kunnen er planken loskomen
  • Massief parket is voor bepaalde afwerkingen meer geschikt, bijvoorbeeld om trappen uit te kleden
  • Je hebt meer keuze uit verschillende breedtes

Het aanbod aan massief parket van Woodtex

Woodtex heeft een rijk aanbod aan massief parket. Zo kan je bij ons bijvoorbeeld terecht voor:

  • Eik, bamboe en merbau parket (ook in plakformaat)
  • Mozaïek parket/blokparket
  • Lamel op kantjes

Om het hout te beschermen kan je er olie in doen. Het resultaat hiervan is dat je vloer iets meer geleefd zal worden, maar sneller herstelt. Er zal dus sneller een vlekje te zien zijn, maar het trekt er ook weer sneller uit. Wanneer je hout bijvoorbeeld vernist heb je minder snel vlekken, maar kan het niet plaatselijk bijgewerkt worden en moet ineens alles eraf.

Massief eiken mozaïek parket

De meest onverslijtbare massieve parketvloer op de markt is massief eiken mozaïek parket. Indien je deze zelf plaatst, is dit type parketvloer eerder goedkoop in aankoop.
Een dikke toplaag van 8mm geeft deze vloer extra stevigheid. Nadeel van deze vloer is dat deze wel wat schuur- en plamuurwerk nodig heeft. Na het opschuren en plamuren van deze vloer, behandel je de vloer best nog na met olie of vernis.

Hoe onderhoud je massief parket?

Massief parket valt perfect met water te onderhouden, maar het dient wel juist onderhouden te worden.

Geoliede parket heeft baat bij een parketzeep om de parket te voeden. Bij verniste parket is een neutraal product het beste, gebruik geen javel.

Fotogallerij van parket uit ons gamma