Olie, vernis, hardwax

behandeling en onderhoud van parket

Woodtex heeft een uitgebreid aanbod aan behandelingsproducten voor uw houten vloer: parketvernis, parketolie, hardwax, boenwas. Meest gebruikt zijn olie en vernis. Hieronder vergelijken we olie en vernis. Daaronder komt kort hardwax en boenwas ter sprake. Tenslotte volgt een lijstje van onze parketschuurmachines. 

Olie of vernis ?

Vernis: voor- en nadelen van vernis

Een verniste parket wordt beschermd door meerdere (minstens 3) lagen kunsthars. Dit is initieel wellicht de beste bescherming: weinig stoffen kunnen door een vernislaag dringen; de parket kan gereinigd worden met een allesreiniger. Na verloop van jaren ontstaat er schade aan vernis en parket - op bepaalde plaatsen gaat de vernis doorgesleten raken. Op die plaatsen wordt het hout iets grijzer. Plaatselijk bijwerken van vernis is moeilijk. Gewoonlijk wordt de parket dan volledig geschuurd en opnieuw behandeld. Parketvernis wordt meestal aangeboden mat of satijnglans.  (uit te werken)

Ons aanbod : Trae-Lyx, Devo Natural, V33. Xyladecor.  Klik hier.

Olie: voor- en nadelen van olie

Parketolie wordt min of meer in één sessie aangebracht. Dit gebeurt best met een machine van het type 'Woodboy'. Vervolgens wordt een geoliede vloer ook regelmatig gezeept met een natuurzeep. Deze zeep reinigt niet alleen, maar vormt ook een beschermende laag. 

Een geoliede vloer kan plaatselijk bijgewerkt worden met onderhoudsolie; de nieuwe olie gaat immers goed samen met de oude olie. Zo'n onderhoudsbehandeling gebeurt best regelmatig, bijvoorbeeld één keer per jaar. 

Ons aanbod : Woca, Devo-Natural,osmo- klik hier

Hardwax en boenwas:

Voor- en nadelen van hardwax

Hardwax zit een beetje tussen vernis, olie en boenwas in. Het vormt een redelijk harde was - met - olie - laag , die meerdere jaren goed blijft. Hardwax vormt een stevigere beschermlaag dan een olie of een boenwas. Bij een geoliede vloer is het regelmatig zepen noodzakelijk voor een goede bescherming; bij hardwax is een zeep enkel nodig om proper te maken. Hardwax is minder slijtvast dan parketvernis. Maar, anders dan een vernis, is een hardwax wel gemakkelijk hernieuwbaar - u kan op een oude, magere hardwax een nieuwe laag aanbrengen.

Boenwas, opgeblonken, geeft een prachtige glans. Het onderhoud is arbeidsintensief: telkens als de glans plaatselijk weg is, door waterspatten bijvoorbeeld, moet die opnieuw opgewreven worden. 

  Ons aanbod : Osmo, Woca, DevoNatural , Ciranova - klik hier.

 

Parketschuurmachines

Woodtex verhuurt parketschuurmachines (kijk bij 'diensten')

  • Woodmaster: een zware bandschuurmachine voor het egaliseren van de vloer
  • Sideboy: om de zijkanten van de vloer te schuren, onder de radiator
  • Woodboy: een schijfschuurmachine om fijn te schuren en om te olieen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Wij versturen nieuwsbrieven om je op de hoogte te houden omtrent onze nieuwe producten en diensten.

Onze nieuwsbrieflezers worden beloond met unieke acties.

Schrijf je hier in.

Zorgeloze leveringen aan huis

Vanaf heden kunnen wij uw goederen veilig leveren.

Bekijk hier meer.

U kiest en betaalt hier in de winkel en wij brengen het naar uw huis of plaats van bestemming toe.


© 2023 Woodtex - All rights reserved - Development by First Things