Overzicht

luchtdichting proclima

Woodtex heeft een groeiend aanbod aan isolatiematerialen. Voor de binnen- of de buitenzijde van uw woning, voor wanden of dak, zachte of harde platen, in verschillende diktes. Ook de nodige materialen voor dampremming en luchtdichting zijn voorradig. Tenslotte hebben we ook de nodige ventilatiekanalen en -roosters beschikbaar.

Hieronder volgt een overzicht. 

 

isolatie en dampschermen

Glaswol

Woodtex heeft glaswol van ECOSE (knauf) in voorraad. Gemakkelijk te verwerken en de minst dure oplossing voor isolatie van de binnenkant van uw woning.

Lees hier meer.

Rotswol

De brandveilige isolatie. Woodtex heeft de grote dekens op rol, met en zonder aluminium dampscherm, evenals de platen voor binnenwand of spouwmuur. Lees hier meer.

 

Houtwol

Houtvezels hebben uitstekende isolerende kwaliteiten - in de zomer houdt het ook de warmte goed buiten. Hout is goed 'ademend'; omdat het uitstekend vocht opneemt en afgeeft, draagt het bij tot de vochtregulering van de woning.

We hebben Steico Flex in voorraad - 60, 80 en 100 mm dik

Verder bieden we onderdakplaten aan van Steico, 'Universal', in 22 en 35 mm dik. Lees hier meer

 

 

PIR platen met ALU

Woodtex heeft de superisolerende PIR platen met ALU dampscherm in voorraad (Iko Enertherm en Kingspan). Ze worden zowel gebruikt in de spouwmuur, als voor het dak. We bieden ze aan in diktes van 8, 9 en 10 cm. Deze diktes komen overeen met Rd-waardes tussen 3.55 en 4.50. Omdat dit materiaal zo goed isoleert, is het de dunst mogelijke oplossing. Verder is het vochtongevoelig en zeer licht van gewicht. Lees hier meer ..

 

Pir platen voor roofing

Dezelfde platen als hierboven, maar dan voorzien van een gebitumineerd glasvlies in plaats van aluminium. Op dit glasvlies kan roofing gevlamlast worden of gelijmd. We hebben de platen van 81 mm met een Rd-waarde van 3.00. Omdat de isolatiewaarde van dit materiaal zo goed is, verkrijgt u hiermee het dunst mogelijke warme dak. Pir is bovendien zeer licht van gewicht en redelijk drukvast (beloopbaar tijdens de werken). En niet te vergeten : het zit in een gunstige brandklasse en geldt als brandvertragend. Klik hier voor details.

XPS (styrodur)

XPS staat voor geëxtrudeerd polystyreen. Het scoort iets minder op isolatiewaarde dan pir. Het wordt echter al decennia lang met succes gebruikt op alle mogelijke plaatsen in een gebouw : van de fundering tot het warme dak. Woodtex heeft 3, 4 en 5 cm dik. Kijk hier voor details. 

 

XPS met glasvezel

Deze platen zijn voorzien van een grondlaag om rechtstreeks op te tegelen of te bezetten. Woodtex biedt deze platen uit voorraad aan in diktes van 6, 10, 20 en 30 mm. Klik hier voor onze lijst.

Folies - onderdak, gevel, damprem

Woodtex heeft folies voor binnen en buiten. We hebben Eterroof als onderdak en voor de gevel Pro Clima Solitex. Voor de binnenzijde van de woning hebben we meerdere folies: Pro Clima db+, Tesa isofix, Knauf Etaplus, en Knauf LDS 100. Deze folies worden gebruikt als dampscherm - om te voorkomen dat er vocht in bijvoorbeeld de dakconstructie terechtkomt. Daarnaast moet een goede plaatsing ook tocht tegen gaan; ongecontroleerde luchtstromen door kieren en spleten zorgen immers voor warmteverlies. Klik hier voor meer

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Wij versturen nieuwsbrieven om je op de hoogte te houden omtrent onze nieuwe producten en diensten.

Onze nieuwsbrieflezers worden beloond met unieke acties.

Schrijf je hier in.

Zorgeloze leveringen aan huis

Vanaf heden kunnen wij uw goederen veilig leveren.

Bekijk hier meer.

U kiest en betaalt hier in de winkel en wij brengen het naar uw huis of plaats van bestemming toe.


© 2022 Woodtex - All rights reserved - Development by First Things