Aangepaste uren afhaalmagazijn. Maandag tot vrijdag tot 17u30, zaterdag tot 12u30

Niets zo vervelend als een kastdeur die niet past of een onbenutte ruimte. Als je voor maatwerk kiest, krijg je eindresultaat op maat van je woning en jouw wensen. Regelmatig bundelen we bij Woodtex al onze kennis, handige tips en tricks en ervaring in een dossier: deze maand is het de beurt aan Dossier Maatwerk. Een verzameling boordevol tips voor het zelf opmeten, samenstellen en plaatsen van kasten, meubels of keukens op maat. 

Maatwerk geeft jouw interieur bovendien dat tikkeltje meer en straalt kwaliteit en luxe uit. Toch kiezen mensen vaak voor standaardmeubels vanwege het budget. Een onterecht vooroordeel want maatwerk kost vaak minder dan je denkt, zeker bij Woodtex. Maak je eigen design met gratis advies van een interieurarchitect in onze Platenstudio of bestel eenvoudig jouw hout op maat in onze zagerij.

Ontdek onze Platenstudio
Ontdek onze zagerij 

Onze tips voor jouw maatwerk

1. Eenvoudig zelf opmeten voor jouw meubel op maat

Je hoeft helemaal geen getrainde professional te zijn voor een correcte opmeting van jouw houtproject op maat. In enkele eenvoudige stappen meet jij, zonder veel rekenwerk, jouw maatwerk op. Met basisafmetingen zoals hoogte, lengte, breedte en diepte kom je al heel ver. Voeg een schets toe voor duidelijkheid én je bent al bijna klaar. Die afmetingen neem je mee in een handig document naar onze Platenstudio voor je meubels op maat of naar de zagerij voor plaatmateriaal op maat. Onze medewerkers zorgen voor de rest!

Download onze maatwerk afmetingen gids
Leer zelf opmeten voor jouw meubel op maat

2. De ideale afmetingen voor jouw tafel, zitbank of (keuken)kast

Bij het maken van meubels, kasten of keukens worden heel wat ‘standaardmaten’ gebruikt. Hoewel je kiest voor houtwerk op maat, is het niet verkeerd om enkele standaardmaten te hanteren. Waarom? Zo passen je kledinghangers zeker en vast in je dressing, kan je zitten op een comfortabele hoogte en stapel je zonder moeite je shirts.  

Ontdek de ideale afmetingen voor jouw droomdesign

3. Tips voor een opgefrist interieur op maat

Heb je al een prachtige kast, keuken, dressing of ander meubel dat nog perfect dienst kan doen maar wel een upgrade nodig heeft? Bij standaard meubelen is het vaak lastig om slechts 1 stuk van een heel meubel te bestellen. Met maatwerk geef jij je meubel eenvoudig en budgetvriendelijk een nieuw leven. Geen idee wat je precies kan upgraden met maatwerk? Ontdek onze tips voor jouw interieurinrichting op onze website.

P.S.: Wist je trouwens dat Maud, onze mascotte, een echte upcycle-queen is? Schrijf je in op onze nieuwsbrief (hier onderaan) voor regelmatige tips over het upgraden van jouw meubels, huis, tuin of terras.

Fris je interieur op met onze maatwerktips

Scroll naar boven